​​​​​​​​​​​​​​


Elektrosmog - een woord dat waarschijnlijk iedereen regelmatig hoord. Maar wat is elektrosmog precies en waarom wordt dit onderwerp steeds belangrijker voor ieder van ons? Smog is een samenvoegsel uit de Engelse woorden smoke (smoke) and fog (fog) en vertegenwoordigt de luchtvervuiling in grootstedelijke gebieden door uitlaatgassen.


Elektromagnetische vervuiling verwijst naar alle kunstmatig opgewekte elektromagnetische velden in de omgeving en de resulterende permanente belasting van mens en milieu. Het wordt toegewezen aan het niet-ioniserende stralingsgebied. Dit betekent dat, in tegenstelling tot ioniserende straling zoals radioactiviteit, elektromagnetische golven, niet de energie leveren om elektronen te verwijderen van atomen of moleculen. 


Het is als volgt verdeeld:

- Laagfrequente elektrische en magnetische velden

- Hoogfrequente elektromagnetische velden


Laagfrequente elektrische en magnetische velden ontstaan ​​wanneer elektrische energie wordt opgewekt, getransporteerd of toegepast, bijvoorbeeld in wisselstroomleidingen en elektrische apparaten. Hoogfrequente elektromagnetische velden treden op tijdens draadloze transmissie via WiFi of babyfoons. De magnetron in de keuken gebruikt ook een hoogfrequent elektromagnetisch veld om het voedsel te verwarmen. Elektromagnetische velden kunnen kunstmatig worden gegenereerd, maar ze komen ook van nature in de omgeving voor.


Voor statische en laagfrequente velden worden de elektrische en magnetische componenten afzonderlijk beschouwd. In hoogfrequente velden zijn de twee componenten nauw gekoppeld, zodat men hier spreekt van elektromagnetische velden. Een goed overzicht van de huidige stand van de wetenschap op het gebied van elektromagnetische velden, waarvan de effecten op de mens en welke beschermende maatregelen worden aanbevolen, is te vinden op de Duitse website van het Bundesamts für Strahlungschutz.


Vanwege de snelle voortgang van de digitalisering en de uitbreiding van elektriciteitsnetwerken, neemt de last van elektromagnetische vervuiling gestaag toe in particuliere huishoudens, scholen, op het werk en onderweg. In het bijzonder nemen de kunstmatig opgewekte lage en hoge frequentievelden toe als gevolg van de ontwikkeling van nieuwe technologieën en hun verspreiding.


Draadloze DECT-telefoons en mobiele telefoons maken al heel lang deel uit van het dagelijks leven. Veel kinderen en ouders gebruiken hun smartphones, tablets en laptops de hele dag en de nieuwste apparaten staan ​​bovenaan hun verlanglijstje. Om volledige toegankelijkheid te waarborgen, worden er steeds meer zendmasten gebouwd. Volgens statista.de zijn wereldwijd meer dan 7,3 miljard mobiele telefoons in gebruik. Met een stijgende tendens.


Daarnaast aanwezig zijn Wireless Local Area Networks (WLAN of te wel WiFi​​​​​​​), Bluetooth en Ultrawideband (UWB). Dit zijn toepassingen van hoogfrequente elektromagnetische straling, die met behulp van verschillende apparaten voor telecommunicatie en gegevensverwerking, draadloos en deels mobiel zijn aangesloten. SMART-huisoplossingen voor huizen en bedrijven dragen ook bij aan een toename van vervuilling. Verbonden en op afstand bestuurbare apparaten en installaties, onder meer voor meer veiligheid en efficiënt energieverbruik, zijn om de kwaliteit van leven en leven te verbeteren.


Maar zelfs dit comfort leidt tot een verdere belasting van elektromagnetische straling. Zelfs in de auto neemt de neiging tot elektromagnetische vervuiling toe. Naast de straling van Bluetooth, GPS, stoelverwarming en de mobiele gegevens van de smartphone, zal het toekomstige gebruik van elektrische auto's de belasting van de passagiers door de elektromotor en de bijbehorende batterij nog vergroten.

Ons lichaam is grotendeels water en wordt gecontroleerd door bio-elektrische impulsen. Elektromagnetische straling kan deze natuurlijke processen verstoren. Deze stralen dringen het lichaam binnen en voorkomen een optimale celmetabolisme. Als we worden blootgesteld aan kunstmatige, onnatuurlijke elektromagnetische velden, kunnen deze een fundamentele impact hebben op biologische processen in ons lichaam met de volgende effecten:


- concentratiezwakte en slaapproblemen

- verstoring van de balans van ons autonome zenuwstelsel

- verzwakt het immuunsysteem

- stofwisselingsstoornissen door bevordering van hyperaciditeit en slakvorming

- psychische vormen van stress My Image

Voor thuis

Bescherming tegen elektrosmog en straling van mobiele telefoons voor thuis

Toepassing in huizen en

appartementen

ca. 30 m effectieve radius door muren en plafonds

Beschikbaar als stekker voor het stop-contact

Grootte ca. Ø 110 mm,

gewicht 75 gr.

Voor in de auto

Bescherming tegen elektrosmog en straling van mobiele telefoons in de auto

Toepassing in de auto en e-auto, in de bus, vrachtwagen, camper en boot

ca. effectieve radius van 4 m

Met USB-USB of sigaretten-aansteker, USB-interface

Afmeting ca. 85x80x15 mm, gewicht 60 gr.

My Image

Voor onderweg

Bescherming tegen elektrosmog en straling van mobiele telefoons onderweg

Toepassing op het lichaam en op het werk

ca. effectieve radius van 1,5 m

Lithium-ion batterij

Afmeting ca. 71x18x7 mm,

gewicht 30 gr.

My Image

Verkrijgbaar in verschillende kleuren

www.vivobase.de

My Image

Voor dieren

Bescherming tegen elektrosmog

voor uw dieren​​​​​​​

Toepassing voor paarden- en landbouw stallen

ca. 40 m effectieve radius door muren en plafonds

Spatwaterdichte opbouw

Afmeting ca. 120x89 mm,

gewicht 300 gr.

My Image

Voor ondernemingen

Bescherming tegen elektro-

smog en straling van mobiele telefoons voor bedrijven,

hotels en openbare instellingen​​​​​​​​​​​​​​

Individueel en op maat

gemaakt concept - van

installatie tot certificering

Beschikbaar als opbouw-

montage, schakelkast-

installatie en als stekker

My Image

WAT IS ELEKTROSMOG?

ACHTERGROND EN MOGELIJKE GEVOLGEN

Elektrosmog

HOE ONTWIKKELD ZICH DE ELEKTROSMOG (VERVUILING) BELASTING?

WAT VOOR GEVOLGEN KAN ELEKTROSMOG (VERVUILING) HEBBEN?

PRODUKTOVERZICHT VIVOBASE IN RELATIE TOT ELEKTROSMOG (VERVUILING)